„Да му купя ли цвете?“

В късния петъчен следобед, на гости в приятелка, прескачайки от тема на тема, завършихме (естествено!) с мъжете. Като за десерт, уж.

Ограничихме се само до един тип, модерният, или както е по-популярно : метросексуалният. Откровено, лично аз съм фен на метросексуалните мъже. Или бях. Оправените вежди и хидратиращите маски за лице ми идват в повече, но пък нямам нищо против гладката кожа. Дори ми харесва (най-малкото от съпричастност към предизвикателството, наречено кола маска). По принцип съм за баланса в живота. Вярвам,че всичко си има положителни страни ако е в граници. Вярно, доста размити граници, но граници. Това между другото само.Та…мисълта ми беше за метросексуалните мъже.

“ Знаеш ли какъв им е проблемът на метросексуалните мъже?”– приятелката ми се обърна към мен и без да ми даде шанс да отговоря, продължи: “ Взели са най-лошото от двата свята: лъжат като мъже и клюкарстват като жени”. Дали?. ОК, нека заместим “клюкарстването” с “женски разгори”, защото някак си звучи по-меко, а все пак темата предполага именно такъв тип изразяване…

Приказлива съм, дори повече от необходимото, и винаги когато съм в мъжка компания разговори за коли или спорт, примерно, не са ми били по вкуса, тъй като предвид некомпетентността ми в тези области, по-скоро приемам ролята на слушател. Сега е друго. Сега си говорим за дрехи и аксесоари, за прически, обменяме опит коя козметичка е по-добра и в какво… Преди време, след изморителна, но резултатна shopping терапия, вечерта реших да поразходя новите си ботушки по центъра и да се видя с приятели на кафе. Споделяйки как е изминал денят ми дочух :”Трябва да ме взимате с вас, когато пазарувате. Много съм добър.” Недоумяващи, всички момичета, които бяхме там погледнахме въпросително към момчето. Последва обяснение и доказателство за сериозността му изразено чрез мнението му как си представя всяка от нас като стил, споменавайки и къде можем да намерим дрешките. Изумих се. И не, не е гей. И да, жените му се лепят като мухи на мед. И все пак… Къде останаха спортните коли и футболът? Както един приятел казва: “Приятел или приятелка си търсиш?” .

Да оставим външността и разкрасителните процедури. Тема: работа. Запознах се с момиче, което на самоинициатива бе решила да се издържа сама от първи курс и се справяше успешно. За да си докаже, че може или за да порасне по-бързо, не знам. Замислех се за това колко много мои познати на въпроса “Работи ли лятото?” ми отговаряха с “Не, почивах”. От какво? От партита ,предполагам, защото от учене едва ли. И забележете, става въпрос само за лятото.

А сега любимото ми: метросексуалните мъже и отношенията им с жените.Пардон! Отношенията на жените към метросексуалните мъже, защото последните сякаш са си самодостатъчни и чакат ние да направим първата крачка. Втората също. Да стигнете (ш) третата е като мисията невъзможна и позна, пак зависи от тебе.Ние сме тези, които ги гледаме настоятелно и “секси” в очите, по време на дискотека ( пр. първо му намигаш с едното око, после с другото, накрая пърхаш с мигли, а за повече техники чети Cosmo ;-) ), ние им търсим телефона, ние ги каним на среща, ние си искаме, ние осигуряваме терена, ние сме отгоре… За тях какво остана ли? Да казват “не”, примерно. “На този етап не се чувствам готов за връзка” или култовото “Не съм в настроение за, сетете се”.

Скоро една приятелка преди да излезе на среща с момче, което тя била поканила, естествено!, се обърнала към съквартирантката си и попитала :”Да му купя ли цвете?”.

Добра идея.

11 мнения за “„Да му купя ли цвете?“

 1. Хаха , това е забавно добре , че не си падам по пазаруване и все още нямам козметик. Някой неща още смятМ , ЧЕ НЕ СА ЗА МЕН. А имено упоменататите макар , че чакам момента когато ще ме поканят на среща и ще ми подарят цветя : ) . Тогава сигурно и ще подкарам и с китките хахахааа както и да е . Момичета не се отчайвайте има и още не сдухали с „модерните неща“ . А за отгоре няма лошо , умора , др. неща знаете как е.А за гледането секси , че това си е чара на жената : ) . А като се замисля май средата в която сте предразполага към намиране на такива „модерни“ типове . Защо не смените обстановката ? За Варна се сещам едно местенце , обцерваторията към 8 вечерта.

 2. Хахахахаха:) Трагедията е пълна, спор няма. Всички мъже са почнали да се превръщат в жени (в лошия аспект) и това е тенденция от едно може би поне 10-15 години насам. От друга страна пък всички жени са почнали да се превръщат в няма да казвам какво, но това е друга тема. Накъде отива света? Повечето хора казват „консервативен си, я се отпусни малко…“ Да се отпусна? И да стана като ТЯХ? Hell no!!! Да не каже сега някой, че съм против равноправието и личната свобода и т.н., ама всеки трябва да си знае мястото в тоя живот в крайна сметка. Че сме прасета мъжете – прасета сме, тук спор няма. Но след като видях в козметичен салон в студентски град как на някакъв „да-не-казвам-думичката“ МУ ПИЛЕХА (забележете!!!) ноктите просто изпаднах в амок. И това масово явление набира все по-голяма скорост (мъже ходят облечени като жени по улиците, говорят като жени, действат като жени и прочее stuff). Не знам докъде ще стигне, но както е тръгнало скоро няма да има кой да нацепи дърва, че ще му се счупи маникюра:)

 3. Съгласна :)

  P.S. Не знаеш как оцели десятката с този пример, защото това, което работя сега…хмм…една част от работата е да накарам мъжете да спрат, да пробват някои козметични продукти и да ги накарам да повярват, че това няма да ги направи по-малко мъжествени :p А доста се смях на примера, защото от всичко, мъжете най-много купуват един комплект за маникюр :)

 4. Покъртително, нали? Значи знаеш за какво става дума. Сега и ти си дала своя принос в тази експонентно нарастваща трагикомедия (какво казах…зомбиран съм от 3 дни, не ми обръщай внимание), така че следващият път не се чуди изобщо, ами ходи за цвете:) Да ти кажа честно – няма да се учудя, ако ти се зарадват:)

 5. Интересна тема.
  Една моя позната казваше
  Абе да не мислиш че ние жените се правим на красиви заради вас мъжете.Нееее то е за да ни завиждат другите жени.
  И ако кажат….
  Муцка колко си елегантна днес…
  Всъщност искат да кажат
  Еееее ти си се облякла като плашило
  Но ако само те погледнат и се обърнат това означава че всъщност умират от завист заради новите обувки например.
  Та на думата момичета обличайте се заради мъжете така те И нямало джентълменище ви подаряват цветя.
  Какви цветя искате когато /моля за извинение/
  някой от вас не са дами
  изкуствени мигли
  силиконови гърди
  боядисона коса
  изкуствени нокти
  попитайте мъжете и ще ви кажат мнението си такива неща.Дръжте се като ДАМИ за да бъдем ние ДЖЕНТЪЛМЕНИ.
  А между другото и на мен не ми харесват някой
  педераски /не намерих друга дума/изпълнения в някой мъже-

 6. Ех, малко са вече поддръжниците на мънижкия манифест…
  ( http://www.az-jenata.bg/article/1472/Mazhki-manifest/ )
  Не останаха прости мъже. Човек не може един свестен приятел да си намери. Всичките са сложни личности, объркани, комплексни, не пият бира, че газираното е вредно, гледат стъклен дом… дееба и живот.

  :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s