От тук, от там

Гледах „Мач пойнт” на Уди Алън. Хареса ми. Отдавна не бях попадала на филм, който да ме държи в напрежение. Добре застъпена бе идеята, че „по-добре роден с късмет, отколкото с талант”. Затова и първото ми пожелание за 2007 година- да не се оттървете от късмет! :)

Докато съм на вълна новогодишни пожелания, към късмета искам да добавя здравето и едно пожелание, което много обичам:“ Нека най-хубавите Ви моменти от старата година, се равняват на най-тъжните през новата“. Не трябва да сме алчни, затова спирам дотук.

…а, и да не забравите да си пожелаете нещо в 00:00 и да целунете човека до вас…ако такъв няма, срещнете го през 2007! :)

Честитих Коледа на госпожата, която ме подготви за кандидат-студентският ми изпит по география. Изумителен човек.Отдавна е пенсионерка, но вместо „Втора младост” и „Трета възраст” чете „Паралели”, ненавижда сериалите и е страшна фенка на футбола (ако си мислите, че разбирате от футбол…пак си помислете). Разказа ми как събрала приятелки на гости (средна възраст над 60 години), но им забранила да се оплакват, защото иначе нямали да я видят повече(а това, повярвайте, си е привилегия). За завършването ми подари албум, на който бе нарисувала човече и до него „+” и „-”, за да не забравям, че живота не е само едното, или другото, а е смесица от хубаво и лошо.

Покрай географията научих и, че „Всеки търси бялата лястовица” и, че „Приятел не е човек, с който се виждаш/ чуваш често, а такъв човек, след разговор с когото, чувстваш топлина” …плюс много други неща. Ех, ако можеха всички възрастни да са като нея… Да живеят, а не да чакат…, да се предават. Обещах през ваканцията след сесията пак да я видя. Приятна задача, защото е от хората, които те зареждат с енергия. Положителна, при това ;-)

Това е от мен, засега.

Enjoy! :)

8 мнения за “От тук, от там

  1. Брей, ето това се нарича съдържателен постинг! :) Толкова е много, че съм объркан и не мога да ти напиша нищо по-съществено в момента, освен, че ми стана много приятно, когато прочетох първото изречение ;) Скоро може да те спамна пак.

  2. Хубаво е, че познаваш хора, като въпросната учителка по география. Аз никак не се радвам на сърдити и злобни старчета, чиято единствена тема за разговор е окаяната им съдба – как „маскарите“ (т.е. депутатите) ограбили „народа“ (т.е. тях). Разбира се уважавам старите хора, но защо е необходим този негативизъм? А от време на време можеш да срещнеш едни усмихнати, винаги готови да помогнат, приятни и мили хорица :)

    Брей тези котки срама нямат ли? ;) Аз обичам котенцааа :) Как не се сетихте да го снимате… Брей колко са ми несвързани мислите :)

    Не забравяй да ни разкажеш какво е станало с шефа-шотландец. Не се измъквай, ей! ;)

  3. Хм :) Всичко мина супер.

    Между другото, след около 1 час ще си знам резултата от изпита по счетоводство, но нещо ми подсказва, че ще съм го взела…Та да се похваля :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s