Много хубаво не е на хубаво

Хвалихме се, радвахме се, благодарихме, че сме на хубаво не, ами на страхотно място, в още по-страхотна квартира, в прекрасен квартал, че живеем с готини хора и работим с такива…и хоп…БУМ! Пак на земята… Само дето не беше от меките приземявания, ами от онези с малко сълзи, доста нерви, търсене на съвети и помощ, примиряване с положението и … “каквото, такова; животът продължава, пари се печелят, важното е да се върнем живи и здрави”. Нали?

Първо трябваше да бъдем в Гранд Рапидс, Мичиган. Няколко дена преди да излетим ни съобщиха, че отиваме в Шарлот, Северна Каролина. Трябваше да сме shop assistant-и , а се оказа, че (ще) сме salesman (като промоторки, ама не точно).
Примирихме се с всичко, пък и на фона на това, което имахме си казвахме “едното за сметка на другото”. Да, ама сега пак ни местят. Заминаваме за Ричмънд, Виржиниа.

Тези постоянни промени измарят… Отделно от това изискват неща от нас, които ги няма в договора и уж нямат право да изискват.
Никъде не беше казано, че ще е лесно, но все пак…

Един приятел обича да казва, че ако човек иска да се развива трябва да намери зоната си на комфорт и да излезе от нея. Предполагам е прав. Затова се държим мъжки :) и се наслаждаваме на всяка минутка тук.

Сега сме в почивка до неделя. Една седмица релакс, басейнче и клубчета вечер. Не звучи зле, знам, но все пак сме дошли да поработим и затова май не можем да се насладим пълно на “отпуската”.

Както и да е. Ще се справим, но тези, които смятат догодина да ходят на бригада да имат едно на ум, че плановете, които кроят в България може да нямат нищо общо с това, с което ще се сблъскат… И на есен когато срещнете някой приятел, който е бил на бригада, преди да си кажете „е, блазе му…хем Америка е видял, хем с пари се връща“ имайте едно на ум, че е доста по-сложно и трудно, отколкото изглежда :)

Пиша това ако някой е взел, че се е притеснил как съм :p

Спокойно, добре съм или поне се старая да съм : )

4 мнения за “Много хубаво не е на хубаво

  1. Винаги съм ви се възхищавала на хората, които имате смелостта да заминете така изведнъж – на съвсем непознато място, със съвсем непознати хора и с напърно мъглява представа какво ще става оттук насетне… Незнам кои са тези, които са толкова слепи за трудностите в едно такова пътувани и биха казали повърхностното “е, блазе му…хем Америка е видял, хем с пари се връща”, но от мен имате голям респект!

    Приятно изкарване, извличай най-доброто от всеки миг и успех с преодоляването на препятствията! :)

  2. Ей :) 10х за хубавите думи…
    До преди да замина и аз се възхищавах на другите, а сама не се чувствах готова, но пък веднъж живеем, затова с главата напред :) И между другото, по-леко е отколкото си мислим, или ако не по-леко, то всички трудности горе долу бързо се преодоляват и после остава само удовлетворението.
    Тъй, че не се колебай, а догодина хващай пътя на някъде :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s