За какво мечтаете?

Колкото и да се опитвам да избягвам обобщенията, все си мисля, че едва ли има човек на тази земя, който да няма ако не планове, то поне някакви (неясни) мечти за бъдещето си. Мечти шарени и щури, далеч от моите и твоите или пък досущ като тях.

Трудно ми е да се доверя на човек, който не мечтае. Трудно или невъзможно.

Иска ми се да Ви накарам да се усмихнете и да спрете за секунди, за да помечтаете…

Искам и да Ви запитам мечтаете ли? колко често? за какво?

Мечтите са лично пространство, но ако има смелчаци, ще се радвам да споделят :)

И още нещо, дори да не отговорите на кой да е от въпросите, оставете ми една усмивка… аз ще разбера ;-)

14 мнения за “За какво мечтаете?

 1. Мечтая да получа втори шанс, за да поправя счупени моменти. Има неща, които са се случвали отдавна, а други – скоро, за които съжалявам.

  Мечтая да имам възможност да променя вече взети решения. Правила съм грешки, които са ми се стрували дребни, но сега рефлектират ужасно. Ти искаш ли да промениш нещо сторено?

  Преди в градината беше пораснала една липа, но се оказа мъжка и нашите я отсякоха. Иска ми се отново да имам такова дърво.

  Мечтая нещата да са такива, каквито мислех, че ще са, когато исках да порасна. Мечтая за още много много неща.

 2. Мечтая рядко за далечни работи, но много често си мечтая за близки неща, толкова често, че съм по-скоро оптимист, отколкото мечтател :)
  Я надникни тук за мечтитe, които най-дълго са ми останали в главата: http://arhiv.wordpress.com/2007/11/09/riza и http://arhiv.wordpress.com/2007/11/09/knijki/

 3. Ех, не съм била сама ;-)
  Благодаря за всички усмивки досега (още ще чакам! :)) и особено на тези, престрашили се да оставят и някоя друга думичка :))

  @ImPRESSed: Иска ми се да кажа, че нищо сторено не бих променила (защото нали миналото само се преглъща, нали връщане назад няма, нали сме това, което сме, заради всичко преживяно и т.н.), но сигурно ще излъжа… Ако имам възможност бих променила разни неща. Не е като да съжалявам за нещо от миналото, а просто осъзнаване, че е можело да се случи по-друг, по-добър начин :) Накратко- и аз понякога си мечатя за една машина на времето :)

 4. Мечтая доброто да е винаги победител спрлямо злото ;) и тук искам да цитирам мисъл на един мой приятел: „Dreaming is the most powerful weapon we have. There are no boundaries for our dreams and we are the only ones that set the limits. When we dream we make the first step to turning our ideas into reality. Dreams are for free but the ones that have them are the richest people. Never be afraid to dream, because one is for sure – your dreams will never come true if you don’t have them …“

  Дерзайте и мечтайте ;)
  Поздрави

 5. @VeSko: Дай всекиму такъв приятел ;-) Много хубава и добре казана мисъл, записвам я в тефтера :))

 6. При мен положението е следното, ако остана свободен и няма какво да правя, веднага се задейства „мечтателния апарат“. Това се случва често и понякога доста безсмислено, като например да мечтая за машина на времето и да се „бъзикам“ с историята, например да създам империя и да управлявам света и др. детски щуротии :)
  Често си мечтая за настоящи събития, как хубаво и смислено ще си прекарам даден период от време, примерно лятото или пък как ще си взема с лекота всички изпити и ще се запиша да уча още един език и т.н. Понякога има положителни резултати, но често има и разочорования, но и не спирам да мечтая…
  Иначе имам и от онези „големи“ мечти за живота, любовта, семейството и тн. но все още нямам смелостта да ги споделям с други, струва ми се, че думите ще ги принизят, смалят онова, което за мен е на най-високо, най-ценно и безгранично, а за други би прозвучало като бла-бла.

  Любимия ми цитат: „The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams“ – Eleanor Roosevelt

 7. Много хубава песен, която ме връща към студентските ми спомени и мечти. ;) :) :D
  Много усмивки :) :) :) и много сполучливи мечти! :P :D

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s