Созопол, подводна фотография, йероглифи и театър

Исках да се получи в обратен ред. Защото разходката на токчета по улиците на стария град в Созопол, двата китайски йероглифа за „желание, желая“, по един за двете и за има-няма десетина дни напред, капучиното, изпито на завет, но точно до скалите и снимките между тях, на човек, който умее да борави с фотоапарата толкова успешно, колкото и с думите, всички те трябваше да са само пълнеж.

Отидохме да гледаме постановката „В очакване на Годо“. С големи очаквания, признавам. Хвалена, хвалена, та прехвалена. С такова впечатление си тръгнахме. За съжаление, при това не само наше. Актьорите бяха невероятни, но самата пиеса не грабва…

Затова пък започна обещаващо заради публиката. Това, което аз си мислех, Елито го каза на глас :„ето това е среда“. Всеки бързо намери мястото си, седна и притаи дъх. Минути преди да започне всички мълчаха… За цели два часа тишината бе нарушена само на два пъти, от разни моно- или полифонични мелодии. Нищо не е съвършено.

Созопол е може би последното красиво място по южното ни Черноморие. Само в старата си част, естествено. Атмосфера, която те кара да си мечтаеш за любов и за целувки. Може и в обратен ред. А морето, ех морето… ;-)

Прекрасен, прекрасен следобед. Последният за август, последният за лятото.

Още час и ще е септември. Ще започне обратното броене, годината ще завърви тихо и бавно към края си, който вече почти можем да докоснем, а аз ще бъда нова.

Есента е моята пролет.

6 мнения за “Созопол, подводна фотография, йероглифи и театър

  1. Какви иероглифи, къде? Някъде в Созопол ли са ги начертали :) ? Защото ако е така – прави са, Созопол е в изконно китайски земи, които навремето сме откъснали :)

  2. Хаха :))) Ммм, в Созопол ги начертаха, ама направо на нас :D (Временна татуировка.)

  3. Защото ми звучи твърде детски и някак смешно :) Представям си лепенките, които се падаха от разни игри, когато бяхме малки. Тези са с кана, за хора, които или не могат да траят на болка (като мен :)), или не са сигурни какво и къде искат. По-скоро си е драскулка, отколкото татуировка, но отдалече няма много разлика :))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s