Коледа- обратно броене

Здравей :)

Това е моят начин да отброя дните до Коледа и да отбележа Месецът на чудесата :)

Ако искаш, присъедини се и ти, ще ми е приятно ако сме повече :)))

1. XII, Понеделник

Време да започнем с равносметката… За да знаем за какво трябва да благодарим в Коледната нощ, какво бихме искали да променим през следващата година, какво бихме се радвали да правим по-добре.

Нужни са 2 листа хартия и подходящо място, където да се закачат. Видно или тайно, няма значение :))) “Хубави неща, които са ми се случили през 2008″ и “Не-толкова-хубави неща, които са ми се случили през 2008.” От опит знам, че като дръпнете чертата накрая, най-вероятно ще се изненадате колко пълна и прекрасна година оставяте зад гърба си…

Нека изброяването да започне сега :)

2. XII. , Вторник

Отново лист и химикалка. “Аз съм… “, довършете изречението без да се замисляте много много, минимум 20 варианта :)

Днес е време да си вземете и някоя хубава папка, в която ще събирате листите и след време, седнали на някоя веранда, вместо да гледате епизод 397569 на Дързост и красота, ще четете и ще си спомняте…

3. XII., Сряда

Ако все още нямате списък “100 неща, които искам да направя”, направете си :)

(Да плувам с делфини, да летя с балон, да науча китайски… такива разни нещица. )

4. XII., Четвъртък

Време да се заредим с коледно настроение и да си пуснем любимите коледни песнички :)
А ако сте в настроение за експерименти и хубава музика- отидете тук, напишете Mya и се върнете след час да споделите дали ви харесва :)))

5. XII, Петък

Обичам петъците :) Толкова много, че съм ги поставила на второто почетно място в класацията “любим ден от седмицата”, веднага след неделята :))) Затова днес е време за обещания…

Обещайте си нещо, което искате занапред да спазвате. Вашата малка традиция :)))

Аз си обещах да не прекарвам петък вечер сама :) Да излизам с приятели, да ходя на кино, да потанцувам в някое хубаво местенце и така. (+ всякакви други идеи) “No man is an island”, нали? А и хей… петък вечер?! Тя е създадемна да бъде споделена! :)

А вие какво си обещахте?

6. XII., Събота

Време за украса на дома, ако все още не сте го направили, разбира се. Плюс разходка под светлините на града. Толкова много Коледна магия и настроение! А колко уют излъчва един украсен дом… Като да живееш в приказка, която сам си създал. (Искам вкъщи! :) )

7. XII., Неделя

Време за още едно обещание- подарете си ден почивка, ден без да настройвате алармата на телефона, ден, когато може да опитате от всяко вредно, но вкусно изкушение, ден на излижаване до късно, на хапване по никое време, на филми, музика, разходки, книги, приятели… Всичко, освен работа. Подарете си Ваш ден. За мен това открай време е Неделята и още от сутринта се чувствам така, все едно съм спечелила джакпот :) Приятно е, повярвайте!

8. XII., Понеделник

Заобичайте понеделниците. Не гледайта все към петък и края на седмицата. Не тръгвайте със свит корем. Понеделниците носят новото начало и хилядите възможности. Заобичайте ги с цялото си сърце! От днес :)))

А ако сте студент или вече сте били, отпразнувайте деня. И тази година и винаги :)))

9. XII., Вторник

Време за една не-толкова-приятна задача: да се научим да ставаме рано :) По-здравословно е, пести време, чувстваме се по-добре и с повече енергия и т.н. Плюсовете са много :))

10. XII, Сряда

Нарисувайте нещо. Или напишете. Важното е да е от вас. Да има процес на сътворяване :) И след години, когато го погледнете ще ви се струва най-изящното и прекрасно на света….

11. XII, Четвъртък

Купете си книжка и я прочетете до Коледа.

12. XII, Петък

Купете картички и започнете да мислите пожелания, вместо да използвате заклиширани такива… Направете така, че човекът за когото е картичката, да се почувства специален.

13. XII, Събота

Време за още един списък- на нещата, които бихте искали да Ви се случат през 2009 :) Познатата схема- залепете го на видно и удобно място и започнете да го попълвате :))

П.П. Дотука я докарах :)))

Едно мнение за “Коледа- обратно броене

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s