Майсторски бизнес клас по мениджмънт- ден 3, 4, 5

Не трябваше да са заедно. Трябваше да има толкова много да се каже по трите, че и да искам да не мога да ги обединя. Не съм разочарована, защото дори срещата с тези успели хора е безценна, но ми се искаше малко повече личен момент в историите, по-малко факти, по-малко интересни, но пък безполезни вметвания, искаше ми се повече ентусиазъм, повече „ето това ще ви помогне да стигнете там, където съм аз, че и нагоре” или „ето това е, което ще ви трябва, когато стигнете там, където искате” и т.н.

Не, не става въпрос за дадено наготово знание.
Знам колко важно е някой уроци да научиш сам.
Но ми се искаше повече личен елемент, защото сухите факти може да си ги намеря с едно кликване в гугл.

Исках повече tacit knowledge.

Исках нещо, което сама не мога да прочета и да науча.

Хм… Както и да е.

Все пак инициативата е прекрасна. Идеята и хората, които работят по нея от самото начало са наистина вдъхновяващи и умеят да заразяват с ентусиазма си. (И си личат :)))

Радвам се, че бях една от 50 :)))

Най-вече заради г-н Красимир Ганчев и заради обучението от Address Academy.

На трето място бих поставила success историята на г-н Христо Илиев и как се започва от нулата и се стига до холдинг с повече компании, от колкото пръстите на ръцете ти. ( Колко хубаво би било ако беше обърнал малко повече внимание на пътя и препятствията по него, от колкото на описването на достигнатите цели… )

Обучението по управление на времето беше прекрасно, но за хора, които не са запознати с темата.

Последната вечер… хммм… Никой не не сметна за нужно да ни уведоми защо вместо г-н Стамен Тасев имахме 10-15 минутна презентация за тази игра, последвана от запознаване с Комисията за защита от дискриминация. Не, че не беше интересно, не, че лекторите не бяха добри, просто връзката с „мениджмънта” някак си изчезна. Поне за мен.

Стигам до извода колко по-… са тези класове в София и от време на време се питам дали не трябваше да избера УНСС. Хубавото е, че се случва само от време на време :) (Затова пък все още съжалявам, че не успях да отделя 2 седмици, за да посетя майторския бизнес клас по продажби, когато бях втори курс.)

***
Ето линк към кратка бележка за обучението, което се проведе от г-н Бойко Проданов (Address Academy ), на тема Как да подберем подходящите хора за точното място?

Останах приятно изненадана колко динамично се проведе, с какъв професионализъм и т.н. Още повече, че за свързвах тази академия само с курсове за брокери на недвижими имоти.

Много неща ми бяха познати, много ми се доизясниха и много научих.
Поглеждайки към записките си, обаче, откривам почти празен лист. Всичко бе толкова бързо, че записвайки едно, губиш второ. Затова само слушах и попивах.

Малко оф топик, но си мисля си, че най-трудно би се интервюирал специалист по ЧР или някой, който е много много добър в продажбите :D

! Важно !

Написаното горе не е недоволство :) Приемете го просто като конструктивна обратна връзка. За тези след нас :)))

Тук е мястото и да благодаря на кариерния център към ИУ-Варна и да приканя ако има някой студент от ИУ, да се регистрира във форума.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s