Щастие

DiA ми предаде щафетата за поредната блог игра- „6 неща, които те правят щастлив/а“, но спокойно, поемете дъх :))), ще си кажа без да посочвам никого, защото знам колко „против“ събират подобни щафети… Ако все пак на някой му се иска да сподели, да се чувства поканен- дали като коментар, дали като пост в блог, по желание :))) Ще се радвам и дори, не се сърдете, мога да заимствам някоя хубава идея :) Втората уговорка, която правя е, че 6 не ми е сред любимите цифри, затова ето моя топ 5 ;-)

1) Писането. Тук и на още едно тайно местенце. Зарежда ме с енергия, кара ме да се чувствам по-спокойна, помага ми да виждам по-ясно това, което съм и ме приближава към това, което искам да бъда. А най-обичам, когато в края на годината седна с написаното от първия до последния и ден, и се отправя на пътешествие във времето, а пред очите ми се изреждат билети, картички, писма…какво ли не. Останали между страниците, като доказателство, че всичко не е било само сън…

2) Четенето. И особено отгръщането на последната страница. В последно време не съм много добра в това- чета 10+ (буквално) книги едновременно и всичките са до средата, но съм решила да променя този факт. Една от точките в новогодишните ми желания.

3) Пътуванията. Нови хора, нови места, нови светове– вътрешни и външни. Няма да се уморя да повтарям, че „човекът е човек, когато е на път.“ Усещам една свобода, която не мога да опиша… И онова чувство, че животът не просто преминава през мен, а че живея… Всяко пътуване е като малка сбъдната мечта.

4) Признанието. Когато съм положила усилия за нещо и те са били забелязани и оценени. Когато съм се борила за нещо и съм го постигнала. Малко неща ме правят по-щастлива от чувството на вътрешно удовлетворение, от това да знам, че съм на правилния път… От това да правиш правилните неща по правилния начин. (Не съм сигурна, че подобна абстрактна категория има място тук, но ще рискувам :)))

5) Музиката. Като фон на всичко гореизброено. Докато пиша, докато чета, докато пътувам. Музика и танци :))) Помага ми, когато не се чувствам добре, удвоява щастието ми, когато съм на седмото небе от радост.

Бих могла да изброявам още много неща (разходките рано сутрин и късно вечер, чашата кафе по всяко време на денонощието, наблюдаването на залезите, дъха на море, гледането на хубав филм, играта с Ричи и Рекс и т.н., и т.н.), които ме правят щастлива, но както има една приказка- „Най-важните неща в живота, всъщност не са неща“ :)

Да си със семейството си и сред приятели, да си здрав и с пълно с любов сърце, какво по-голямо Щастие?

6 мнения за “Щастие

 1. Шестото е да попаднеш на едно хубаво място, като това:)

 2. Аз бих поела щафетата от твое име.
  Не знам защо има хора против. Пак пишеш, само че под формата на някаква игра.
  И ти е забавно..
  Какво по-хубаво?

 3. Ммм, не мога да се включа във веригата, че да имам личен дневник в мрежата ми се вижда непосилна екстра. :P Обаче имам една догадка.
  Я, да видим. Харесваш числото 5, но, предполагам, в студенстката си книжка повече ти се нрави да виждаш 6, нали? :D :P

 4. Ох, едно време много ги обичах :) (Завърших гимназия с 5,99 :)))

  В студентската си книжка, обаче, гледам само да не е 2 и успехът ми да е достатъчен за да защитавам дипломна работа :)))

  ( В някоя друга образователна система оценките все още говорят за знания, но в нашата рядко означават нещо…)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s