Почивка :)

img_3436 img_3419

Задача: избор на тема за дипломна работа
Варианти: близки до безброй
Статус: изпълнена :)

*отдъхва си*

Сесията мина (успешно, успешно), наред с отпразнуването и, но сега вместо за дълга почивка се приготвям за месец без никакъв социален живот :) ( Фейсбук не се брои за такъв, нали? :D ) Живот и здраве, когато разбера имало ли е полза от отшелничеството, ще ви се похваля ;-)

Дотогава блога ще е в почивка, с (може би) малки изключения.

П.П. Втората снимка е на тетрадката ми за лекции докато бях във Варшава, която прелиствах като опит за вдъхновение за дипломната, когато между страниците намерих червената весела брошурка :), спомен от лятната сесия, когато едни сладурани минаваха по етажите и раздаваха Ред Бул , за да се учим по-добре :D

6 мнения за “Почивка :)

  1. Направо не ви блазкам на тия с държавните:) Иначе толкова – 1 месец време си е дипломната. Месец, който никой никога няма да ти върне:) Триста пъти съжалявам, че го изгубих когато си писах бакалавърската. 120-130 страници изписах, че и накрая live демонстрации мислех да правя, добре че се отказах. Защитите навсякъде са едно и също – няколко човека, които хал-хабер си нямат за какво иде реч, ти виждат за сефте работата на защитата и се опитват да се заяждат за безумни дреболии (имал съм думички на английски…ама ппппппппппача, ела си измисляй ти преводи на тия технически термини!!! другият бисер беше – нямал съм речник със съкращенията отзад?!?). И през цялото време „Айде по-бързичко колега, че 10 души още чакат“. И това при положение, че съм си платил 100 лева за това меко казано съмнително удоволствие. Ужасно разочарован бях и за магистърската не си мръднах малкия пръст. Взех я наготово от 1 колега, който я беше предал в друг университет (той взе моята съответно:), дори и не я прочетох, защото беше за неща, които сме правили двамата заедно доста пъти. Даже презентацията взех наготово (имаше нужда от оправяне, защото беше много зле). И не само, че не съжалявам, че го направих, ами и съжалявам, че не го направих за бакалавърската (там май нямаше обаче опции изобщо като се замисля). Съветвам ти да си спестиш разочарованието, така де, него не можеш да спестиш, поне времето си спести, ако имаш вратички:)

  2. За нищо не света не бих се хванал да пиша дипломна работа. Подготовката за държавен изпит е хем по-бърза, хем по-лесна, хем не се налага да се занимаваш с изкуфели преподаватели. Прочиташ, написваш, имаш тройка. Чиста работа.

  3. Ти си първият човек, който виждам да казва, че предпочита държавен пред дипломна:) Аз се сещам примерно във ФМИ (Факултет по Математика и Информатика към СУ) какво ги чака на държавния. Хора, които са станали вече що-годе сериозни програмисти в стабилни фирми им се налага след 4 години ходене по мъките да си припомнят 400-те математики, които са учили. Имах 1 колега в бившата фирма, на който му отиде цялата отпуска (около месец и половина) заради тоя пуст държавен. Или пък право, пак в СУ – там са 3 броя държавните и са около 30 000 страници, които трябва да прочетеш за 3 месеца. Меко казано ме заболява главата от подобни мисли:)

  4. Благодаря ти за усмивките, Ани :)))

    Надявам се да си имала хиляда и един повода да отпразнуваш подобаващо деня :)

    Изпращам ти много, макар и позакъснели усмивки :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s