GIS Taiwan 2009

Sara

Това е Сара, а зад нея е украсената ни врата в общежитието във Варшава с пожелания за пролетен вятър, който да довее разни хубави неща, които така и не запомних :)

Сара е една сладурана, която всички много много обичаха. Тя ме научи да пътувам с цветни моливи, с които да рисувам по пощенските картички флага на страната, в която съм, да пазя билетите си от музеи, галерии или просто от метрото :p , така както и да изрязвам събраните туристичски брошури и с тях да вдъхвам живот на белите страници в онези тетрадки ;-)

Вчера Сара ми писа с информация относно една студентска конференция, в чието организиране участва- GIS Taiwan 2009. За да участвате трябва да изпратите есе на една от трите посочени теми (на икономическа тематика) до 15 март. Разходите по настаняване (храна и спане & културни мероприятия) са покрити, като се предоставя и субсидия в размер на $400 за самолетен билет. На желаещите да кандидатстват- късмет! :)

P.S. А аз най-накрая реших да направя една страничка, чиято концепция обмислям отдавна, но ще се развива още във времето :) Местенце, в което ще споделям полезни съвети, новини и сайтове за образование (+ икономика, но не само). Често ме питат за съвети за кандидатстване в чужбина, къде намирам информация за конференции и пр., затова реших да споделя каквото знам по темата :) Повечето ми познати все ми казват да си мълча и да пазя каквото имам за себе си, „да не си създавам конкуренция“ и т.н., но аз съм си аз :) Ще се радвам ако и вие разполагате с някой полезен сайт за обучение в чужбина и го споделите.

Едно мнение за “GIS Taiwan 2009

 1. Искам в Тайван при малките, гостоприемни тайванки. ]:) Ама няма, защото съм недообразован и не мога да пиша икономически есета. Обаче с цветни моливчета съм много добър. :D :P
  Но малко по – сериозно, че хазяйката ще вземе да ме (малко чуждици, които не им разбирам) банне като ‘спамер’, ‘трол’ или още по – лошо ‘лъркър’. ;)
  Мария, хрумна ми как да те отклоним от Манхантънската идея, която ми се стори доста долюбвана от теб. :) Дали не ползваш Манхантън козметикс, та за туй.:P Идеята ми е да се пуснеш в попрището на freelancer – ите. Виж, виж (http://bikinizine.blogspot.com/2009/02/freelancer.html) преди да си казала: ‘Не!’. Долу са двата сайта, които не са за обучение в чужбина, а за работа. Е, вярно е, че са предимно за IT – сферата, но има и за други. Ето, нещичко като за теб – http://www.eufreelance.com/projects/by-job/Legal-Advice.html и http://www.eufreelance.com/projects/by-job/Market-Research.html .

  Двата сайта:
  http://www.iamfreelancer.net/
  http://www.eufreelance.com/

  За тези, които точат вече перата за есе ;) и стягат багажа за Тайван :))) , мога да помогна с тези две хубави неща, прочетени и харесали ми наскоро:
  http://ognyanova.files.wordpress.com/2006/10/pravila.doc – не е точно за икономика, но е интересно и поучително
  http://literaturatadnes.com/archives/category/съвети-за-писане/page/3 – тук напътствията са за широк жанр

  Надявам се да бъда полезен все на някой и… после да праща снимки на Мария от Тайван. ;) За тези, които са чели съветите, се извинявам, но кратко припомняне няма да им навреди. :)
  Мария, съжалявам, че ти напълних блога с връзки към евентуални конкуренти за вниманието на твоите посетители. :P Моля те, не ме заточвай в Сибир! :D

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s