Сбор от нови начала

img_38401

*Написано юли 2008.*

От утре отварям нова страница.
Не защото вече не съм имала своето утре, не, имала съм стотици, хиляди дори, а защото животът е като път с начална и крайна точка „Ново начало“ и много почивки между тях, новите начала…

Но те, почивките, не са непременно лоши, а дори напротив.
Защото човек никога не забравя за къде е тръгнал, нито кои са истинските му цели и мечти и в почивките той прави разбор. Избистря ги. Вижда какво се е подобрило от предния път и разсъждава върху какво да се съсредоточи този.

Новите утра носят толкова много ентусиазъм и енергия, че не бих се отказала от по едно на известен период от време. Важно е само почивките помежду им да стават все по-кратки и по-кратки и никога, никога да не губим посоката.

Ние сме сбор от „нови начала“ и пролетта е прекрасен сезон за пробуждане и поемене отново по Пътя напред и нагоре, към мечтите ни.

Затова, още веднъж, запитайте се какво бихте искали да правите, как изглежда мечтания от Вас живот, и не мислите затова дали ще успеете или не, а просто тръгнете. Дори да тръгвате за стотен път. И не забравяйте, че:

„Реалното решение се измерва с факта, че си предприел ново действие. Ако няма действие, не си решил истински.“ ( А. Робинс)

Никога не е късно за внасяне на положителна промяна в ежедневието ни, в навиците ни, в ценностите ни.

Никога не е късно да кажем край на каквото-не-харесваме и с каквото-се-примиряваме и да отворим нова страница за прекрасните неща, които са ни отредени.

Никога! :)

***

Новите начала са като молитвите.

Никога не моля: „Господи, нека следващият път да нямам грехове, които да опрощаваш“, защото и аз, и ти, и всеки знае, че съвършени и безгрешни хора няма. Вместо това се моля всеки следващ път те, греховете, или грешките, ако предпочитате, да са по-малко от предишния. Като знак, че човек си е взел поука, че се развива… Че е оценил втория шанс, който съдбата му подарява.

И когато кажа „ново начало“, то първото ми желание не е „нека този път да се получи от раз“, което естествено би било прекрасно, а е по-скоро „нека този път да стигна поне една идея по-близо до целта.“ Всичко, което в последствие дойде като бонус е добре дошло :)

5 мнения за “Сбор от нови начала

  1. Винаги ми е било интересно колко са широки идеите, за да придобия представа колко се приближаваш до целта ;-)

  2. Ох, сложен въпрос :))) Някои са малки, малки, като да получа образованието, което съм си мечтала. Други са е-х-е толкова големи, като да допринасям света да бъде едно по-добро място с по-усмихнати и доволни хора, да вдъхвам вяра в тези, които я нямат… Отвеяно звучат,знам, но цял живот съм искала да бъда заета с нещо, което ще ми позволи да оставя някаква следа, било то малка… Е, май това ми е голямата идея- да оставя отпечатък :) Пожелай ми късмет :-)

  3. Попътен вятър към Обетованата земя на сбъднати мечти и постигнати цели! ;)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s