Jogging? :))

Току що се връщам от първия си jogging в морската…

Първият не за седмицата, месеца, пролетта, годината…
Първият за 4 години студентски живот на 7 минути с бавна крачка от зеленото и морето. (Shame on me!)

Доколкото се познавам, две неща са сигурни сега- че довечера ще спа като бебе :D и че утре може и да не мога да се движа от мускулна треска… 8)

Единствената неизвестна е кога ще бъде следващият път :)))

Каня се да бягам откакто видях този пост при Поли и си казах „минута бягане? това го мога“, но а днес, а утре, чак днес вече си казах край!, отивам.

Наред със спорта съм решила да се откажа от вечерята, да се опитам да намаля месото и сладкото, да пия повече вода и т.н., обичайните нещица, които съм убедена всеки знае по интуиция, без да има нужда да следва определен хранителен режим. Целта е да съм по-лека с 3+ килограма до края на юни :) И по-здрава!

Тъй като много пъти сам се хващала на това хоро, и все не го докарвам докрая, ето новата ми тайна ;-)

Смяна на посоката– не си казвам „това няма да го ям, защото е много калорично“, примерно, „а това няма да го ям, защото не е полезно“.

Осъзнах, че когато мисля за това дали нещо е полезно, намирам смисъл да го правя.

Докато като мисля в калории…накрая все си казвам „е, какво пък, още …kkal няма да са от значение“ и протягам ръка.

Та, понеже лятото вече чука на вратата, дано с този пост съм ви напомнила, че е време за малко тренировки, и ако сте като мен, скарани със спорта, знайте, има надежда :)))

4 мнения за “Jogging? :))

  1. Поздравления за нещата, които си сис наумила :-) Но, моля те не се отказвай от вечерята (или от което и да е хранене), а намали количеството. Напротив, много от нещата, които хората си „знаят по интуиция“ се оказват неверни. По-добрата стратегия е да се храниш често (5 -6 пъти наден), но по малко. Отказването от едно хранене само забавя метаболизма, което забавя, а не ускорява влизането във форма.
    Стискам палци да постигнеш целта си :-)

  2. Мерси, Поли :))) Аз щях да те питам дали е вредно, ако не се хапва след тренировка, или дали само чаша кис. мляко, примерно, е достатъчна :)

  3. След тренировка не е вредно:-). Вредно е да тренираш гладна – може да ти падне разко кръвното, да ти прилошее и да се стигне и до по-лоши неща. Преди тренировка нещо за бърза енергия. След тренировка, ако си много гладна – чаша кис. мляко е много добър вариант.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s