Хаос

* пост в стил мрън-мрън… чувствайте се предупредени :) *

Днес ме събудиха със снимка от морето- на бира със слънчеви очила и кутийка зелено боро на фона на пясъка. Krynica Morska. Още едно местенце, което не съм посетила тук. Всъщност, оказва се, че Полша има твърде много какво да предложи на туристите. От всичко, за всеки. (Сега искам малко на планина, но ще видим…)

Снимката ми донесе толкова много морско настроение, че си обещах ако септември е топъл, две седмици да съм по гръб на плаж с книжка. Това от човек, който това лято си купи бански- нещо, което не ми се беше случвало от осми клас. Когато спрях да ходя на плаж :)

Неусетно посегнах и към папка Лято 2008 и си спомних за Ахтопол, Созопол, Царево, Боженци, Spirit of Bourgas… И именният ми ден, разбира се. Който е следващата събота и който по принцип обожавам, а тук май няма да се получи, както на родна земя. Без яко парти, без букет червени рози, без много смси и пожелания. Добре, че е фейсбук, сигурно ще понамали малко мъката ми :D

Носталгично се усмихвам при спомена за драмите от миналата неделя и се питам как понякога седем дни назад във времето изглеждат като цяла вечност. Напомням си, че съм изморена да бъда single, ок, но повече съм изморена да се боря за това да не съм. И спирам. Това като отговор на въпроса, зададен ми 100 пъти последните дни- „защо не се държа като независима млада жена от 21 век и не направя аз първата крачка“. Ммм не. Искам човек до себе си, който от първия миг знае, че съм неговото момиче. It`s that simple 2.0.

Затова пък вчера, като по чудо, открих най-неоткриваемия човек на света, същия на когото дължа прекрасната последна вечер миналата година и утре живот и здраве заминавам за Варшава, да ме поглезят малко, защото имам нужда :) *и заслужавам :D *

Едно чудо си отива, друго идва. Живот.

И хаос.

***

Не мога да повярвам колко бавно бавно премина юли… И колко бърза август. Още малко и ще съм си вкъщи. Правилно казват, че времето е субективно понятие. И има свойството да преминава по-бързо или по-бавно в зависимост от емоциите, които ни вълнуват. А Полша, ако не с друго, ще я запомня именно с това. С много много прекрасни емоции… (Независимо от драмите.)

P.S. Ако някой се пита откъде толкова време за писане, размисли и страсти, отговорите са два.

1) В момента съм 100% сама тук- някои си тръгнаха, останалите са на обиколка из Италия за седмица, един човек е на море в България, един на море някъде нагоре до Гданск, и ако утре не замина за столицата, не знам как ще преживея :)

2) Не мога да спя. Трети ден вече. Реших да поспра излизанията и да си възвърна стария режим (11pm в леглото, 6am – време за закуска). Ама не става. Защото когато 2 седмици подред лягаш в 6 сутринта, организмът ти превиква на това. И сега го карам на безсъние. Пробвах книжки преди лягане, филми, чаша топло мляко, преспивна музика, уроци по полски, техники за релаксация, размечтаване… нищо.

Затова пък постовете вървят и скоро може да ме обявите за спам. Сори, но ако имах избор, нямаше да е така :)

2 мнения за “Хаос

  1. На мен пък ми стана навик всеки ден да поглеждам дали не си написала нещо ново. И се радвам, когато има :) Съмнявам се, че някой ще те обяви за спамърка.

  2. Да, наистина. Откакто отиде в Полша си доста плодовита… ъъъ … в творческо отношение. :P Явно развърза музите и ги пусна на воля. :) Толкова бързо публикуваш, че не успявам да си измислям коментари към писанките ти. ;)
    Нали се бях спрял, че не искаха да излизат с дни (някой със седмица, две) моите глупости и се губеше смисъла. Доколкото разбрах, може и да се дължи на факта, че някой може да ме е топнал пред Аскимед, че съм спамърче. Ама сега гледам излизат моментално, та си рекох – я, чакай да се възползвам. ;)

    Дерзай, дерзай! Остави ни без дъх от четене. :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s