Благодаря!!!

header_oyw

Благодаря на всички, които ме подкрепиха като кандидат за конгреса One Young World и ми помогнаха да премина крачка напред по пътя към това събитие, което обещава да бъде невероятно!

От няколко дена вече съм делегат с гарантирано място на конгреса стига да успея да намеря спонсори за сумата от 3000 евро.*

Ще се радвам ако познавате хора, които биха се заинтересували от подкрепа на една такава кауза и им пратите линк към кандидатурата ми. Човек никога не знае откъде може да дойде подадена ръка…

One Young World има амбицията да стане най-големия световен форум за младежи и през месец февруари 2010 ще събере 1500 млади хора от цял свят в Лондон. Конгреса ще бъде платформа за най-изявените младежи от всички страни и ще се опита да направи така, че гласа им да бъде чут. Затова ще помогне и предаванията на живо на BBC и други световноизвестни медии.

Шест са основните теми– околна среда, политика, бизнес, религия, здравеопазване и медии. Сред лекторите ще са Кофи Анан, Дезмънд Туту, проф. Ник Хейсом и други.

Запитаха ме как ще „оправдая“ сумата от 3000 евро, за да посетя това изключително събитие, как ще бъда полезна…

Единственото, което мога да обещая на 100%, освен представянето на България по най-добрия възможен начин, е да споделя всиччко научено, така, както съм правила до този момент, да опитам да науча колкото се може повече и да се запозная с колкото се може повече и по-интересни хора. За да ви направя и Вас част от събитието.

Това ще стане чрез Re:Thinking Education, както и чрез неговия twitetr account, активен от днес.

Вярвам, че съм доказала искреното си желание да бъда ангажирана с младежите и техните „проблеми“ в обществото. Желание не от днес, а върху което активно се старая да работя вече три и повече години.

Вярвам, че и в България има хора, които искат и подкрепят „добрите примери около нас“, вместо само да се говори „младите са невъзпитани, младите са неграмотни, младите не четат и т.н., и т.н.“

Страната ни е пълна с прекрасни млади хора, но медийното внимание досега винаги е било по-скоро върху лошите примери, отколкото върху добрите… (Изключение, разбира се, са нашите математици, с които, сигурна съм, всички се гордеем.)

Още веднъж благодаря и моля, стискайте палци да успея!

Хубава седмица!

П.П. 3000 евро е не малка сума, която често ме питат кому е нужна…?

Организаторите са си поставили за цел да съберат пропорционален брой участници според броя на жителите на дадена страна. Така най-много ще бъдат представители на Индия и Китай, примерно.

Това, което аз разбрах от обяснението дадено във форума „защо точно 3000 евро?“ е, че докато на човек от ЕС не му трябва виза, за да посети конгреса и билета му няма да е кой знае колко скъп, това не е така с участниците извън ЕС и Европа като цяло. Така сумата от 3000 евро е еднаква за всички, за да може да се покрият разликите.

3 мнения за “Благодаря!!!

  1. Браво, Мимси! Да се представите отлично с Боян (+ … още, ако ги одобрят).

    И няма какво да оправдаваш сумата, понеже сама беше написала, че част от нея са за самите разходи, а оставащото ще отиде за благотворителни цели, което предполага и по-висока сума за събиране.

    п.с. И не се тревожи – ще бъде изпълнено, каквото е заявено. ;)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s