Списъци и подготовка

Откакто се помня обожавам да правя списъци… Илюзия за подреден живот.

Декември, освен месецът на чудесата, е и може би най-подходящия месец за списъци.

От това какво хубаво и какво не-толкова-хубаво ви се е случило през изминалата година, какво сте можели да правите по-добре, какво искате да постигнете през следващата година и т.н.

Има хора, за които това си е чиста загуба на време и хартия. За мен лично, помагат. Дори и да ги направите и да не ги погледнете до декември 2010, написаното остава.

А и има някаква магия, която действа на подсъзнателно ниво… Пробвайте ;-)

Съвет 1: Не чакайте първи януари, за да започнете с равносметките и обещанията. Дори напротив- ако сте готови преди края на годината, ще сте заредени с повече енергия и хъс и от първата секунда в новата година ще имате посока.

Съвет 2: Ако си съставите лист с цели и обещания, една хубава стратегия, на която попаднах миналата година, е ежемесечното преглеждане на същите тези цели и обещания и проверка доколко се справяте с тях, на 2 февруари, 3 март, 4 април… 9 септември, 10 октомври… Вярвам, разбрахте идеята :) А на 7 юли, примерно, ще е преосмислянето и на целите, и на стратегията за постигането им.

П.П. Обожавам хубавите бележници :) Цяла година приемах комплименти за този от 2009, спомен от първото посещение в Брюксел, а сега нямам търпение да започна да използвам новия, малко по-голям и също много хубав, който избирах половин час в една книжарница в Берлин.

4 мнения за “Списъци и подготовка

 1. Ето това е нещо, което никога не съм успявала да направя. При мен нещата са много подредени, поради количеството им, но в същото време и доста хаотични. Предпочитам ако изобщо има някакъв ред, то той да е за съвсем близкото бъдеще. За мен написана цел, означава обречена цел- до ден днешен не мога да измисля цялостно и логично обяснение за това. Но се справям, де ;)
  Приеми комплимент Nr.1 за новия бележник. И аз обичам бележници, нищо, че моите стоят празни.

 2. Благодаря :)

  Иначе при всеки човек различни неща имат ефект. Важно е посоката да е напред ;-)

 3. Как не те мързи да пишеш толкова?! ;)
  Иначе табиетлийската ги правиш, като гледам. Жалко, че си скрила списъците с ‘+’, ‘-‘ и ‘по-добре’, та не може да се направи статистика как се представяш в собствените си очи. :P
  Хайде, право и само напред!

  п.с. Бележниците са яки, наистина, като този за 2010 е по-, пък и е по-големичък. Явно си заложила на оптимистичната програма, въпреки кризата. :)

 4. Прекрасни са бележниците. Дано ти помогнат да се „подредиш“ и приоретизираш…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s