Paris, je t`aime! (Или един ден в Париж)

От мига, в който разбрах, че ще ходя в Париж, не можех да мисля за друго. Не за Айфеловата кула, обаче. Видях я при първото си пътуване до Франция, преди има няма пет години, но и именно с нея се изчерпваха спомените ми за Париж.

С нея и една разходка по Сена. Изоставахме с графика, затова нямаше време за нищо. Операта, триумфалната арка, Мулен руж, всичко разгледахме през прозореца на автобуса. Освен базиликата Сакре Кьор. Най-красивият ми спомен от Париж. На светлината на залеза. Истинска магия. Ако зависи от мен бих я поставила като задължителна дестинация номер едно в града на любовта.

Сега, обаче, си мечтаех за малки улички, пренебрегвани от туристи, мечтаех си за Монтмарт, но малко преди полунощ, за Нотр Дам

Всичко се оказа в пъти по-хубаво, отколкото си го предсавях.

Париж наистина е прекрасен.

Късмета ме отведе на гости при един парижанин, който живее точно на пет минути от всичко и цялата сряда премина в разходки по разни малки улички, по които ти се иска да преминаваш пак и пак. А витрините на магазините , до една, сякаш те подканяха за снимка.

Никой парижанин няма право да не обича Коледа и да няма коледен дух. Този град е създаден за Коледа.

В късния следобед бях пред „Chez George”, на сладки приказки и бутилка червено вино. Два часа носталгия по Полша, Варшава и Еразмус, като може би трябваше да ги изброя отзад напред.

Малко преди 9 вървях към Монтмарт, любимата Сакре Кьор, най-невероятната гледка, прекрасните улички и малки магазинчета и заведения (имаше едно, цялото облепено с листчета от посетители…)

Случайността ме отведе и в един двор на къщи на Монмартър , където като влезеш не можеш да повярваш, че си в Париж. С голяма градина, малка провираща се пътечка, листа по земята… Все едно си на село.

Вечерта спах като бебе :) В най-сладката стая , като от вълшебна приказка.

И си мислех как искам да живея тук… Да.

3 мнения за “Paris, je t`aime! (Или един ден в Париж)

  1. Не само искам да живея там. Това е едно от малкото неща, за които имам конкретна идея как може да се случи ]:} Париж е чиста радост с равномерна дистрибуция на забележителности и сандвичи от по 4 евро. Жалко, че не е на немците – дори техния език има по-голяма вероятност да науча :D

  2. Париж е невероятен наистина! Обещала съм си да се върна някой ден там и да разгледам местата от друг ъгъл и да им се насладя. :)

  3. Париж………град на финес, на любов ,на изящество.През целият си съзнателен живот съм имала копнежите да видя този град.Но жалката действителност ,че не съм имала достатъчно средства за една екскурзия към този град ме е възпирало. И когато отворя в интернет страници разказващи за Париж и изобщо за Франция изпитвам голямо удоволствие да ги чета и разглеждам снимки от тях.Ако някой от Вас има поне някаква малка възможност нека има доброто сърце поне мъничко да ми помогне да осъществя тази моя мечта. Цял живот ще съм му благодарна! Казват ,че на Коледа се случват чудеса- може би и за мен да има едно малко чудо…..Оставям телефон ако някой реши да ме потърси-0894680438

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s