7+ дни смелост!

Страх.

Това е, което движи повечето хора.

Т.е., спира.

Разбирам и споделям страха от тривиални неща- малки гадинки, бързо шофиране от човек, когото не познавате достатъчно добре, прибиране по тъмни улички и т.н.

Но за истински важните неща, в личен и в професионален план, този страх не разбирам. Там той само пречи и дърпа назад.

Освен пожелания за една успешна и усмихната седмица, този път ви желая и седем (плюс) дни смелост.

Бъдете истински и не се страхувайте да заставате зад мечтите и чувствата си.

Те са, в крайна сметка, които осмислят живота ни…

Нека го кажа така…

Какво ако знаете, че няма как да се провалите?

Какво ако знаете, че времето е малко… Как бихте го оползотворили, на кого бихте се обадили, какво бихте казали?

Хубава седмица!

П.П. И тук съм писала по темата. Това, което си заслужава да бъде повторено е, че страха от неизвестното винаги го има. Няма как. Но затова пък страха от пропускане на дадена възможност трябва да е по-голям. За да не си казваме един ден „бих искал/а да съм направила това, бих искал/а да съм опитал/а онова…“, а „искам пак!“

4 мнения за “7+ дни смелост!

 1. Имам страх от нещо важно – от промените. Или поне имах. През последните години все по яростно се боря с него – успешно. И все пак части от него стоят скрити някъде. Подобни думи ме карат да искам окончателно да го изгоня. Благодаря! Успешна седмица и на теб :)

 2. Но има ли нужда човек да продължава да прави/търси/желае неща, които вече се е опитал да постигне/намери и е било неуспешно? Не е ли по-добре понякога просто да се откажем и да продължим напред, ако виждаме,че просто няма смисъл?! Това не е страх да застанеш зад думите и чувствата си, а по-скоро спестяване на излишни и ненужни думи/действия и продължаване напред…
  И знам, че ще кажеш, че трябва да се борим докрай, докато не получим това, което искаме, но понякога това не зависи само от нас, не е едностранен процес…:)
  (мноого объркано пак стана, но ти знаеш в какъв контекст ти го казвам…)

 3. Страхът е много интереано нещо. В същност най-мощният мотиватор, ако схванем идеята за същността му. А именно защитна реакция от непознатото.
  А непознатото и новото всъщност е развитие, промяна към по-добро, но само ако е пожелано.
  За да имаме куража да разбием страховете си трябва да осъзнаем и усетим загубите, които понасяме страхувайки се, и ползите от промяната.
  И когато (а не ако) осъзнаем, че загубите породени от страха са по-големи от пропуснатите в промяната ползи, тогава може свободно, без страх и с желание да се усмихнем и да кажем „Аз съм по-силен от теб страх“ и да бъде светлина или усмивка, кой каквото си избере :)

 4. Звучи прекрасно да се изправиш срещу страха си, но до каква степен наистина сме готови? Понякога, но много рядко, би трябвало се погледнеш реалността face to face и да осъзнаеш, че можеш да си спестиш сълзи, нерви, психическа травма, негативна емоция…. Но! това е лесният път. Дали е по-добре да се откажем и да продължим напред? Dia, мило, не е според мен. Продължаването означава просто да се приспособим да не мислим именно за това Нещо. (като и двете знаем за какво говорим) Аз съм типичен пример, с многооо неща. Много минусчета за въпреки, но макар да ги има се изстрелвам към непознатото и ясно очертано Не толкова идеално. Защото не ми се пропускат моменти. Може би след това, се настанява страхът от изживяното – поне при мен. То ще свърши някой ден, но емоцията, скъпоценното безценно пламъче ще е тляло в мен. Въпреки всичко… и напук на логиката. Дано поне Dia & Mariya разбират този меланж. Убедена съм :) Целувам Ви и двете най-най-добри съквартирантки! Първата, защото е незаменим приятел, втората, защото ме изтърпя!!! :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s