Избрано

*От Re:Thinking Education *

Започвам с 200 топ принципа на успеха, на които не ни учат в училище и Робин Шарма.

Продължавам с едно интервю, което препоръчвам с две ръце. Алекс е едва на седемнадесет и от първата ни среща ме изненада приятно с успехите и разбиранията си. Ето какво посъветва съучениците си – “Ако сега ви е лесно и безгрижно, един ден ще имате много повече отговорности!”

И този път успяхме да предстваим два университета в чужбина- Маринела ни разказа малко повече за едногодишна магистърската програма на английски език по International Business and Management в ICHEC Brussels Management School, Брюксел.

Радостина пък ни отведе в Univerrsity of East Anglia, Norwich, UK и ни сподели малко повече за магистратурата си по International Business , Finance and Economics.

Изборът на специалност често е дълъг и не толкова лесен процес, който изисква както отговор на въпроса „в какво съм най-добър?“, така и един чисто рационален подход и поглед към пазара на труда- какво се търси и цени най-много днес. Затова преди да вземете решение какво искате да следвате, може да погледнете кои са най-перспективните професии за 2010г.

Още един човек от екипа на Re:Thinking Education успя да се докосне до магията на Брюксел, EJC и състезанието за блогъри Th!nk About It. Иван и неговия разказ за TH!NK 3.

И нещо за десерт, разбира се, The Eight Irresistible Principles of Fun.

За Re:Thinking Education може да се абонирате тук. Напомням за страничката на сайта във фейсбук и за новата ни страница „Съвети за образование в чужбина“, която е фокусирана изцяло върху процеса на кандидатстване в чужбина- избор на специалност/ университет/ държава, срокове за кандидатстване, необходими документи и пр. И двете странички се обновяват доста по-често в сравнение със сайта, затова за да сте в крак с най-новото, препоръчвам бутончето like ;-)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s