‘ cause smart is the new sexy.*

*… но не всички го разбират. сигурно така и трябва. *

Едно страхотно интервю с Калина Андролова, бивш главен редактор на сп. L’Europeo, от което вкъщи имам няколко броя, към които се връщам от време на време като към книга.

„Ние сме създали едно чалга поколение на вещно зависими хора с много елементарен праг на удоволственост …“

„Добрият бизнес е всъщност добър мениджмънт, да намериш правилните хора, които ще те направят богат. Да ги отсееш, да ги обичаш, да ги пазиш.[…] Както казва основателят на списание „Тайм”: „Когато открия някой по-умен от мен, веднага го назначавам на работа.”

„Да си богат е умение. […] Трябва да имаш фин усет за важността и безсмислието на парите едновременно.“

„… щастието има човешко измерение, то не е география, пари или позиция. Щастието е близостта на един определен човек.“

„Животът сякаш е гъсто населена пустиня. Има само няколко човека около теб, с които крачиш. […] Общителността разхищава, самотата създава, сублимира.“

6 мнения за “‘ cause smart is the new sexy.*

  1. Продължавам да се чудя защо чалгата се свързва с простотия, след като нейните фенове в никакъв случай не са по-прости от феновете на който и да било друг стил. Едно време така говореха за рокаджиите и бяха също толкова прави.

  2. едно време, също като теб, много спорих по въпроса. имам и два поста точно по темата. вече, обаче, не споря. под „чалга поколение“ не се има впредвид единствено музиката, разбира се. и да, склонна съм да се съглася с определението…

  3. Не смяташ ли, че по този начин чалгата е несправедливо ощетена? Имам предвид, че музиката не може да е виновна за каквото и да било. Намирам го за неточно, именно защото не става дума само за музика. Би трябвало да се използва друга дума.
    Аз слушам всичко, най-вече метъл, но не смятам, че примерно дет метълът е много стойностен. Същият ефект се получава, ако кажем „дет метъл поколение“.
    Така е тръгнало и така ще си остане най-вероятно.

  4. Чалгата е музика на необразовани, елементарни и не особено заможни хора. Разликата между чалгата и метъла е в това, че метъла никога не се взема напълно насериозно. В метъла винаги има елемента на забавлението. Чалга-певците/певиците се вземат напълно насериозно и твърдят, че пеят за „живота“ и са източник на истината на истините. Метълът, като музика идваща от Запада, не претендира да има монопол върху „истините за живота“. Това е и разликата между „Черно фередже“ стила и чалгата. И в двете се пеят простотии, но при Черно фережде е напълно ясно, че това е за купона и никой нищо не казва насериозно. :)

  5. Не съм напълно съгласна, но това е тема по която съм си обещала повече да не говоря :) Но и си прав, и не си. *За протокола само.*

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s