За любовта и връзките или един семинар с Наталия Кобилкина

„Любовта е най-големият дефицит днес“

Мъжете са от Марс, жените – от Венера. Чували сме го не веднъж и въпреки това често забравяме, че да, мъжете и жените говорят на различни езици!

В началото на месеца на любовта имах шанса да присъствам на семинар на Наталия Кобилкина. Не бях я гледала в шоуто на Слави, не бях попадала на сайта и, не знаех нищо. Освен да очаквам провокация. Която, обаче, не се случи. И така, всъщност, семинарът ми даде повече, отколкото очаквах.

Как да имаме по-добри взаимоотношения в личния и в професионалния си живот и как (правилно) да подреждаме приоритетите си, бяха сред основните теми на срещата от почти два часа, които минаха като миг.

Наталия умело вплиташе теории от психологията, примери от нейната практика като семеен терапевт и страхотно чувство за хумор.

Как да постигнем щастие, по какъв начин изразяваме любовта си, как да казваме „не“, каква е разликата между „Аз не искам“ и „Аз не мога“, каква е теорията за алфа, бета и гама хората… – в рамките на само два часа покрихме толкова много теми, макар и по малко, че всеки намери свой отговор в думите на Наталия.

Хареса ми, примерно, една от разликите между мъжете и жените, с която съм склонна да се съглася. В мъжкия свят ако споделяш проблем, искаш решение. В женския- само изслушване.

Хареса ми и уж на шега казаното- „ние, жените, никога не знаем на кого ще дадем секс, но винаги знаем на кого няма.“(вярно)

Едно от нещата, които също ми се запечатоха, беше, че „щастие и нещастие се наследяват.“

Ако трябва да съм съвсем откровена, бях приятно изненадана да се убедя, че медийният и образ , всъщност, не съвпада точно с това, което е.

В края на семинара всички си тръгнахме с усмивка, а вярвам и с желание да не забравяме да бъдем дами, да отделяме време за нещата, които обичаме, и така, грижейки се за собственото си щастие да даряваме щастие и спокойствие на важните хора и неща в живота ни.

Накратко: препоръчвам с две ръце! Не толкова заради това какво ново ще научите, а заради напомнянето на важни неща, които забързани в ежедневието си често забравяме…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s