… месец вселена

1471095_10153658806380230_1970060601_n

Не помня кога точно заобичах Коледа, но знам, че дължа любовта си към Коледа на майка ми.

Дълго време не разбирах и открито се бунтувах срещу енергията, която майка посвещава на празника. Сякаш цялата година не, а целия свят се крепеше на Коледа.

Още с първите дни на декември къщата се преобразяваше- от лампичките на липата пред нас, през покривките и възглавниците с коледни мотиви, до снежинките и брадатия старец по прозорците и вратите. И елхата, разбира се. Докато бяхме малки винаги жива, последните години изкуствена. Украсяването на елхата бе цял отделен ритуал- трябваше да сме всички заедно и всеки да участва активно. Подаръците нарежда(х)ме едва на 24-ти, защото сестра ми често преобръщаше къщата в търсене на съкровища ;-)

На Бъдни вечер масата се нарежда с много грижа и любов след цял ден приготовления. Сядаме около 8 вечерта и малко след разчупването на питката, идва време за подаръците. Да, не е по правилата, но пък си е нашата традиция :)). След подаръците пускаме музика и/или филм и чакаме 00:00ч., когато небето се отваря, чува и изпълнява желания.

Дълго време не само не разбирах енергията, която майка ми посвещава на празника, но и си мислех, че във всяко друго семейство е така. А се оказа, че това, което сме имали, е истинско богатство.

Днес искам да благодаря на майка, че нито един път не позволи на време, ангажименти, кризи и други, да повлияят на коледния дух и вярата в чудеса.

И посвещавам цялата магия на Декември е на нея.

А вие готови ли сте да посрещнете Декември? ;-)

П.П.  Ако поради някаква причина сте изгубили коледния дух, или пък го следвате по разни магични места, следващият уикенд (6-7 декември) ще се подвизава на адрес ул. Искър 4 ;-)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s