„Love, Style, Life“ by Garance Dore

 

„…I’ve come to learn, „style“ is so much more than the clothes we wear. It’s the way we walk, the way we smile, the sparkle in our eyes, the way we live our lives.“

Снимката е подвеждаща-  любовта е най-кратката и последна част на книгата, чието заглавието си казва всичко само.

Garance Dore е чаровна французойка, която стои зад един от най-добрите модни блогове в света и която чета от години. Не толкова заради модата, а заради лекотата, с която пише, умереното чувство за самоирония и разбира се- заради прекрасните жени, с които ни среща на блога си. Жени, които ти се иска да познаваш- с вроден инстинкт за детайл, баланс, хармония, стил; влюбени в живота.

Книгата би се прочела за един лежерен съботно-неделен следобед, но аз избрах да я чета на парченца, като любим блог, в откраднати мигове време. За днес ми беше останала последната част- уроците на Garance в (от?) любовта. (И както винаги се случва с книгите при мен, тъкмо навреме.)

Тук няма да намерите съвети в стил размахване на пръст, а напротив- споделяне през опита и през чувството на хумор на авторката, по-скоро като тема за размисъл, а не като a must.

От първата до последната страница Garance се разкрива не само като блогърка, а като жена, дъщеря, сестра и пречупва всяка глава през личния си живот и преживявания. Кара те да я усещаш все едно е стара приятелка, с която си пиете кафето някъде по улиците на Париж или пък Ню Йорк- двата основни града на уроци по стил и живот.

Ако обичате по-тежки и задълбочени четива, не е вашето нещо. Ако сте жена (момиче?:)) , шансовете да ви хареса са големи ;-)

А, и между другото, книгата е толкова добре направена (печат, цветове, ефекти), че сама подканва да си има свое място в дома.

„… no matter what city we’re in, we all want the same thing.“

„Style starts with an attitude.“

„Fashion is a quiet, personal matter.“

„The secret is to own your imperfections.“

„… style is about harmony and having self-confidence. It’s knowing yourself.“

„True elegance is in the way we behave with others.“

P.S. Няколко  интервюта, част от историята на книгата, които също могат да бъдат добро допълнение към чашата чай/кафе :)

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s