2017, please be better 


Изпращам една трудна, мъчна година, със солен послевкус и усещане за безпътност. Изпращам я в Париж, отвисоко, с фойерверки и блясък в очите. Да помня, че я е имало и да и благодаря за уроците.

***

2016 събра всичките ми страхове и сбъдна всяко клише за кризата на личността, на прага на моите 30.

Страх, че не се движа в правилната посока, че не обичам или не съм обичана, че не се грижа добре за мечтите си, че не се чувствам реализирана. Страх, че искам/ говоря/ мечтая твърде много и твърде смело.

Всичко накуп- страх от избори, желания, време, плюс една тежка, всеобхващаща умора от грешни избори, отлагане на решения, ежедневна борба в и вън.

***

Поглеждайки назад към битките на 2016 си налагам да не обвинявам никого, освен себе си, защото само когато нещо ти принадлежи може да имаш права над него. Права да го променяш, приемеш, оставиш.

Благодаря и за уроците на порастване и смирение. За късното лято, за завръщането към думите, за Ню Йорк и Париж. За посоката, която ме откри съвсем в края и.

***

През 2017 искам да продължа да се уча на търпение и на смирение. Да си намирам занимания, които карат времето да спре и ми носят смисъл. Също да наваксам времето, което сякаш оставих да тече като пясък в ръцете ми.

Думата на годината ми ще бъде тишина. Тихо щастие, тихо осъзнаване, по-малко говорене и повече чуване. Обръщане навътре, към света ми и към онова, което ми е най-важно.

***

А вие, вие бъдете здрави и щастливи. Нека изборите ви са осъзнати и ви носят усещане за посока. Ако я нямате още, търсете я смело.

2 мнения за “2017, please be better 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s