любимо от седмицата #1

много филми

The Founder – историята на (братята) McDonalds. какво е било в началото, какво е сега и разликата между това да имаш идея и да можеш да я развиеш с мащаб. история на грешки от доверие, пореден пример за липсата на граници, етика, морал, когато са намесени много пари.

Manchester by the Sea – филм- тъга по нещо, което не може да се поправи. филм, който боли.

Unbroken – история по истински случай, която през цялото време ме препращаше към Ремарк и Франкъл. какво може да издъжи човешкия дух? какво и колко?

Кой се страхува от Юлия Кръстева – важен не заради самия филм, а заради личността на Юлия Кръстева. за следата ѝ навън.

Freedom Writers – любим. много ми напомни тази лекция, която съм гледала безброй пъти. каква енергия само струи от тази жена!

книги

чета на хапки „Пътуване към себе си“ на Блага Димитрова и си мисля много за времето и как преминава през нас. не ми позволява да я прочета на един дъх, сякаш всяка дума трябва да мине през мен, да се смели.

музика

преди малко повече от седмица бяхме на Tribute to Adele в изпълнение от Александра Александрова. много беше хубаво.

иначе музиката е едно пространство, с което ми е трудно. нямам изследователски, а последователски подход. ето, например, днес открих Lapsley и други, покрай Тея. благодаря!

конструкт

саморегулация. умението да си поставяш цели и да си начертаваш пътя към тях. да чуваш обратната връзка от средата и да (се) променяш в движение, когато е необходимо. умението да носиш едно по-голямо ДА! в себе си, което ти позволява да вършиш онова, което трябва, дори когато нещо по-интересно стои до теб като сянка.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s