Денят, в който (се) родих

Здравей, дете!

Днес празнуваш първата си година в този забързан, цветен и понякога труден за осмисляне свят. Но също свят, който ни позволява да мечтаем и да сбъдваме. Да сме.

Появата ти в моето малко и лично парченце от този свят, донесе най-големият ми урок по случване. Ясен и категоричен отговор на Вселената, че я има и че (ни) чува.

Даде ми мъдростта да приемам трудното като част от пътя, без съпротива, и замени страха със смелост, стига да съм си написала домашното и научила уроците. Стига да знам защо нещо ми е важно, защо искам да ми се случи.

Раждането ти ме върна в центъра ми. Или, по-точно, откри го за мен. Онова пространство, в което човек се свързва с нещо по-висше от него, там, където прегръщаш най-смелите си мечти и знаеш, че те са твоя Път. Знаеш, че постигайки ги ще си бъдеш у дома. Не помня някога преди да съм имала по-ясна посока и повече енергия за действие отсега. За заявяване пред света също. Вместо да ме затвориш, да ме ограничиш, да ме смалиш, ти направи точно обратното. Даде ми криле. Да бъда.

По един тих и деликатен начин ме направи не само по-чувствителна към себе си, но и към Другите. По-добра, по-автентична. Спокойна да бъда себе си. Горда да бъда себе си.

Знаеш ли, преди появата ти не разбирах хората, които черпят за рождените дни на децата си. Днес знам, че родителят и още повече майката, може да има много рождени дни. Защото с всяко дете, се раждаме и ние.

Благодаря ти, че направи първата ми година като майка щастие и ми подари усещане за завършеност като никое друго.

От цялото си сърце ти желая да растеш здрав, любопитен, смел, силен. Да запазиш тази твоя усмивка, която всички така обичаме и да имаш много поводи да изпитваш радост, благодарност и любов в дните си. Да откриеш своя си център по-рано, отколкото по-късно.

И нека преминаваш през предизвикателствата на живота така, както през тази твоя първа година. С лекота и заобграден от хора, които те обичат и подкрепят.

Знай, че ние с баща ти не спираме да благодарим за срещата ни с теб и да правим всичко по силите си да заслужим този първи твой избор.

Да бъдем своите най-добри версии.

За теб.

Честит първи рожден ден, Алек!

С обич и благодарност,

Мама

3 мнения за “Денят, в който (се) родих

  1. Не Ви познавам лично, но чета блога и публикациите Ви с интерес. Начинът, по който пишете винаги оставя микс от емоции в мен. Толкова гладко и приятно е да се чете.
    Всичко най-добро на Вас и вашето семейство!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s