За мен

„имаш красива усмивка, но очите ти са малко тъжни“, казаха ми веднъж.

„който трупа знание, трупа тъга“
, спомних си след това.

14470441_10157574235225230_3139424311737203074_n-1често ме питат за какво пиша, но ако да пишеш означава да твориш, то тогава пиша само за любов. не защото съм я опознала, а защото и липсата, и присъствието и ме вдъхновяват.

покрай любовта пиша и за всичко останало, най-вече за уроци, научени от живота, уроци, през които порасваме и се себеосъществяваме. битки, които водим със себе си и със света. думи под формата на книги, интервюта, послания, които ни достигат в правилния момент.

не знам какво искам да кажа на света с този блог, но съм благодарна, че го имам вече 10+ години. чрез него заобичах думите и се научих да слушам и да виждам в онзи по-духовен смисъл. помага ми още да следя как се променям през годините или годините променят мен.

приятно ми е, когато вижадам, че се спирате тук или тук. често чрез вашите думи намирам онова, което не съм успяла в своите или поглеждам от нов ъгъл на дадена ситуация. за тези, които са с мен от началото дори имам усещането, че ме познават(е) по-добре от близки приятели.

ако имате повод да ми пишете, може да го направите директно тук или на apieceofme [@] abv [.] bg

***

а иначе, аз съм Мария. вече на тридесет (и две). в кариерния ми път се редуват човешки ресурси, маркетинг и продажби. най-голямата ми страст, обаче, винаги са били хората и думите, а личната ми кауза е образованието. за тези, които искат да знаят повече, надникнете тук.

 

 

 

33 мнения за “За мен

  1. Здравей!

    Сега попаднах на твоят блог и четох с голям интерес това, което си написала, защото не е тежкарско, а показва знания и много мисъл, а на мен ми харесва да се отбиват на такива места :)
    Подкрепям тезата, че красота и ум се събират рядко, но ти си късметлийка!
    Усмихнат ден и продължавай да ни споделяш разсмислите си :) Имаш в мое лице един нов постоянен читател!

  2. Здравей и на теб :)

    Благодаря за хубавите думи :) Сега денят ми 100% ще е усмихнат, надявам се твоя още повече…

    *само едно малко пояснение, защото видях, че си сложил линк в блога си- Мария Василева :) *

  3. :)
    честно, през цялото време съм чел Илиева, не знам защо….Извинявам се много и … Притеснил съм се явно нещо. Оправено е моменталически.

  4. Покрай мен все икономисти и тъкмо се бях отчаяла, че мога да умра от скука с тях, до момента, до който не попаднах на твоят блог. Явно не съм срещнала правилният икономик ;).
    От теб лъха хъс, зрялост, интелигентност и още много други позитивни неща! Все качества, които много уважавам у хората, което автоматично те включва в списъка на любими он-лайн buddies :P
    Презентацията ти за Ирак ми хареса много – на който и да е от моите икономически „колеги“ тръгна да им говоря я за Чомски, я за Маркс, на никой не му говорят нищо тези имена. Нямам много време, но редовно хвърям по две очи на блогът ти.
    Мога само да ти пожелая да си все така позитивна и да пожънеш много, много успехи!

  5. *пак се изчервих*

    Мерси много за настроението, което ми предаде чрез коментара си :) Радвам се, че написаното ти харесва :)

    П.П.Права си- повечето икономисти са скучни, но това е защото говорят едни сложни неща, които изискват концентрация на макс във всеки един момент. А при мен и фокуса е малко по-изместен от чисто икономическите теми и затова се получава добре :) Поне се надявам…

  6. Mariya,

    Popadnah na Vas sluchaino, dokato turseh Intercultural Diversity, tema, po koyato pravya trainings.

    Bih iskala da naucha poveche za seminara, za koito pishete che ste hodili.

    Ani

  7. Виждам, че си всестранно развита. Усещам, че ще имаш успешно бъдеще. Дано да съм прав.

  8. Hey, iska mi se da procheta „Младежката безработица в България- проблеми, тенденции и перспективи“.

    Ima li q tazi rabota uploadnata v nqkakyv database, otkydeto moga da prorycham?

  9. Имам я цяла само принтирана (тогава нямах лаптоп още :) ), но имам и някакъв файл, който е без графиките, но пък може да придобиеш представа… Ще ти я пратя на имейла. Имай впредвид, че е за 2006 и тъй като статистическите данни по презумпция закъсняват, от тази гледна точка е остаряла.

  10. Здрасти,

    И аз от скоро съм в групата на читателите и преглеждайки що за птица си ме ошашка с графата „постижения“.
    Ако не те притеснявам мога ли и аз да хвърля едно око на последно коментираната работа?
    Да си сверя часовника както се казва. Макар и със стара информация, все пак принципите и идеите се запазват, а и тъкмо времето е показало кое как :)

    ПП бай дъ уей, отскачам и до другият блог – Thinking Education, да видим ще ми стане ли и той от любимите четива….
    И за финал една усмивка :) и поздрав с пожелание за приятен ден.

  11. Надявам се да ме разбереш правилно… просто, когато човек е развълнуван иска да каже толкова много неща, но от устата му или не излиза нищо, или успява да каже само : УАУ !

  12. Винаги съм се чудела дали съществуват и други хора, които наистина(ама дебело подчертавам НАИСТИНА) умеят да се радват на малките неща и тихите моменти в живота. Повечето само утвърждават това като клиширана фраза и толкова. Някъде от година вече(откакто открих блога ти) се убеждавам, че има и хубави изключения. Надявам се и никога да не спреш с писането, че няма да имам по-хубаво четиво за деня. Както обичам да казвам – разпилените парченца, които сглобяват мечти ( и чрез съветите за реализация :D, и чрез писане :)

  13. Осланяй се на правдата
    и я възпроизвеждай в словото …

    Повече светлина и по малко тъга.
    Повече усмивки и по малко парченца.
    Повече смиреност от колкото гордост.

  14. Здравей, Caribiana! Поздравявам те за няколко неща: първо- за интересния псевдоним, второ – за таланта и трето – за твоята духовност. Дано не ти звучи помпозно, но не бях изпитвала такова удоволствие от поезията още от ученическите си години, когато учехме Дебелянов и Яворов. Желая ти много успехи, стихосбирки и да бъдеш една от малкото щастливки, срещнали любовта !

  15. Привет, Марина! Прекрасен коментар наистина, но блога на Карибиана е тук- http://caribiana.blogspot.com/ :))

    Наистина пише страхотно и се присъединявам към твоите думи!

  16. vupros-kazvate che pishete za lubovta, no ne q poznavate nqmate q i nikoga ne ste q imali, kak togava znaete v koq posoka da trugnete za da intepretirate ideqta si za tvorchestvoto vi „lubov“ po razbiraem nachin s opit

  17. често са ме питали… може би пиша/пишех за Любовта по интуиция…

    от известно време я имам, или поне нещо много близко до нея, и вместо да пиша, я живея… :)) което се оказа по-сладко.

  18. Прекрасно представяне! Топло и истинско! Днес намерих блога ти и ме очарова, със сигурност ще наминавам <3

  19. Страхотна…от скоро съм ти фен! Радвам се ,че те познавам…..от дете!Успех ,Миме!Все така!

Вашият коментар